1 maand erop
Door: Marloes Groenwold
Blijf op de hoogte en volg Marloes
06 Oktober 2010 | Monaco, Fontvieille
Het seizoen is bijna over dus de bezettingsgraad in het hotel wordt steeds lager. Gelukkig zijn er altijd toeristen die het hele jaar door vakantie vieren, en ons van werk voorzien. Avond diensten in het hotel zijn altijd rustiger dan de ochtenddiensten. In de ochtend ben je altijd druk bezig met van alles en nog wat, en komen gasten ook vaker naar de desk met vragen. In de avond ben je vooral druk van 15.30 tot ongeveer 20.00 en daarna wordt het rustiger. Iedereen is dan eten of de stad in. Sinds deze week heb ik een nieuwe bezigheid tijdens uurtjes dat ik niets te doen heb, namelijk aan mijn schoolopdracht werken. Goed bezig he ;)
Ik kan gewoon achter de computer zitten in het kantoortje bij de receptie en als ik nodig ben dan roepen ze wel. In mijn contract staat ook dat ik 15% van mijn uren per week aan school moet besteden. Mooi opgelost dacht ik.
Verder heb ik ook 2 ochtenddiensten gedraaid in het weekend. Dit was omdat er anders te weinig mensen waren, en was het dus zo dat ik alleen met Julie stond. Lekker doorwerken dus. Het minder leuke feit was dat we een groep Italianen hadden uit te checken. Italianen op zich zijn niet zo erg, behalve als ze geen Engels en/of Frans spreken,wat hier natuurlijk het geval was. Nu is het ook zo, dat mijn Italiaans niet zo top is (Lees: Abracadabra). Inmiddels ben ik zover dat ik tot 10 kan tellen in deze taal en dus kamernummers kan begrijpen. In ieder geval een begin. Helaas waren de rekeningen die ze moesten betalen hoger dan het getal 10. Maar met veel gelach en gedoe zijn we eruit gekomen en heeft iedereen het juiste bedrag betaald voor het juiste kamer nummer. Hoera.
Ook zondag heb ik een ochtenddienst gedraaid, maar dit was een klein foutje van mijzelf. Ik had namelijk niet zo goed op het rooster gekeken, en had dus eigenlijk uit kunnen slapen. Gelukkig vonden ze het niet zo’n probleem en kwam het eigenlijk wel goed uit.
Sinds vrijdag is mijn Russische vriendin Irina naar huis vertrokken. Ze vond het zelf helemaal niet leuk en wou liever blijven maar helaas. We hebben afgesproken dat we elkaar opzoeken in Rusland en Nederland of waar ik dan ook mag zijn.
Ook is mijn kamergenootje Emily terug naar huis. En heb ik dus sinds woensdag een kamer voor mezelf.
Met hun vertrek zijn we nog maar met 6 meiden in het huis en is het dus rustiger geworden. Wel lekker is dat de wasmachine nu vaker vrij is en zo ook de badkamer.
Ik heb ook mijn eerste cheque gekregen! Het vage hier in Monaco is, dat je het alleen kan innen bij 1 bank hier. Dus moet ik eerst de cheque cashen en dan naar mijn eigen bank om het te storten. Nier erg handig maarja.
Verder heb ik gister (04.10) een dag gehad waarin alles fout ging. Hoop niet dat er weer zo’n dag komt.
Dat was het wel weer voor deze week.
Keep you posted!
Gros Bisous, Marloes
06 Oktober 2010 - 14:52
Oma En Opa:
Hoi meisie,
Even een kleine reactie op jouw eerste maand.
Ten eerste wat gaat het toch enorm snel met de tijd.Fijn dat het zo goed gaat behalve dan die ene dag maar dat is alleen maar goed want als je geen fouten maakt dan leer je ook niets ha ha.Maar wat fijn dat het nummer van de taxi al uit je hoofd kent dat is alweer een plus punt,en er zullen vast nog wel vele volgen.Het is hier redelijk weer maar niet zo fraai dan daar bij jouw.Maar het is gelukkig weer aan de droge kant.De eikels en kastanjes vallen alweer van de bomen het is dus herfst,dat begrijp je wel.ha,ha,Verder gaat het hier goed geen vreselijke dingen.Oma heeft het druk met het oplossen van een puzzel uit het Noorderland daar zit ze helemaal vol van en de oplossing komt ook nog wel.Ik hoop dat je weer de tijd kunt vinden om weer een leuk verhaal te maken, ik kijk er naar uit het is geweldig leuk. Nou de groetjes van en dikke kussen van oma en opa XXXXXXXXXXXX doei!!!!!!!!. -
06 Oktober 2010 - 16:57
Martine En Fred:
de pepernoten zijn onderweg! 1e etappe: van Albert Heijn naar huis overleefd! -
07 Oktober 2010 - 09:21
Dity:
Hey vrouwtje,
tuurlijk ga je Irina opzoeken! Je wilde toch nog Moskou bezoeken leuk om te doen!!!!hihi
Wel lekker dat je nu een eigen kamer hebt lijkt me en meer kans op een dagelijkse douche is ook niet verkeerd.En...... het allermooiste is dat er bijna.....jawel pepernoten onderweg zijn!
Geniet van je vrije dag vandaag en succes met alle werkzaamheden.En ....geniet van de zon, oh hoe heerlijk. dikke kus -
09 Oktober 2010 - 18:40
Andre,Harmke,Erwin:
Hoi Marloes,
Wat heerlijk dat je het zo naar je zin hebt daar. En ook nog eens lekker weer. Gelukkig is het hier nu ook wat beter weer, wel wat koeler natuurlijk maar in elk geval wat meer zon en zeker niet onbelangrijk het is droog. Lees dat de eerste pepernoten al onderweg zijn naar je, dus dat zit wel goed. Veel plezier maar weer en we kijken al weer uit naar je volgende verhaal. En leuke foto's ook.
Veel liefs André, Harmke en Erwin